JÆGERSBORG TANDLÆGEKLINIK genåbner d. 20. april 2020


Nye retningslinier fra Sundhedsstyrelsen d. 18 april 2020

Sundhedsstyrelsen har meddelt at tandlæger må genåbne gradvist fra mandag d. 20. april 2020.

Dette betyder at vi nu må lave næsten alle typer behandlinger samt foretage kontroller, undersøgelser og tandrensninger på de fleste af vores patienter.


Hvad betyder det for mig som patient?

De patienter der har fået aflyst/flyttet deres aftale i karantæneperioden er allerede blevet ombooket til en ny tid efter 30/6.

  • De patienter, der ifølge de nye retningslinjer godt må tilbydes en tid på klinikken nu, vil blive kontaktet hurtigst muligt pr telefon og tilbudt en ny tid.
  • Du kan stadigvæk forespørge på en tid ved onlinebooking og mail, så vil du efterfølgende blive kontaktet pr tlf og visiteret før tiden kan bekræftes.
  • Vi tager også imod nye patienter.


Må jeg gå til tandlæge?

Du må gerne gå til tandlæge, hvis du er rask

Vi må kun tage imod patienter som har aftalt en tid i telefonen. Her vil du blive spurgt om du eller nogen i din husstand har symptomer på Covid-19.

Hvis du er syg, , eller har symptomer som feber, hoste, ondt i halsen, muskelømhed eller åndenød skal du ringe afbud og blive hjemme.

Hvis du er i kategorien ”særlig udsat borger” er du meget velkommen til at kontakte os, så vi sammen kan finde en tryg mulighed for dig.

Hvis du er smittet med COVID-19 eller er karantæneramt og har akut brug for tandbehandling, vil din egen læge henvise til smertebehandling i sygehusvæsenet. Hvis du er i tvivl om vi må hjælpe dig er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi er i skrivende stund i fuld gang med at undersøge mulighederne for videokonsultation, som vi håber på at kunne tilbyde i nærmeste fremtid.


Hygiejne og brug af værnemidler

Vi har sat os godt ind i de nye retningslinjer, og har i forvejen de korrekte værnemidler på klinikken.

Det betyder at de nye ekstra strenge hygiejnekrav som vi nu har arbejdet under i den sidste måned blot fortsætter fremadrettet.

Derfor kan du som patient være helt tryg ved at komme på klinikken.

Herunder nævnes nogle af de tiltag vi har indført under Covid-19 pandemien:

  • Der er opsat håndsprit i venteværelset.
  • Vi booker patienterne med luft imellem , så der er afsat god tid til rengøring, afspritning, af- og påtagning af værnemidler samt udluftning i klinikrummene.
  • Vi foretager afspritning af dørhåndtag, dankort-tastatur, bøjlen til dit overtøj osv.
  • Vi lufter ud mellem hver patient.
  • Vi forsøger at undgå at patienter mødes i venteværelset og har reduceret antallet af stole.
  • Vi opfordrer vores patienter til, at de så vidt det er muligt, møder til aftalte tid, og ikke kommer i god tid.



Hos Jægersborg Tandlægeklinik følger vi naturligvis Sundhedsstyrelsens retningslinjer om COVID-19 samt de Nationale infektionshygiejniske retningslinjer fra Statens Serum Institut (NIR).

Dette gør vi både til dagligt og i forhold til COVID-19/Coronavirus.


Det betyder bl.a., at vi udfører grundig håndhygiejne, anvender personlige værnemidler, og rengører omhyggeligt.

Vi rengører, desinficerer og steriliserer/autoklaverer instrumenter og rengør klinikken efter infektionshygiejniske retningslinjer.

Der bliver foretaget meget omhyggelig rengøring og afspritning af tandlægestolene og klinikrummene i mellem hver patient.


Vi følger udviklingen tæt, og hvis anbefalingerne fra sundhedsstyrelsen ændrer sig, ændrer vi også adfærd, og giver besked hurtigst muligt.

Lad os fortsat passe ekstra godt på hinanden.


Med venlig hilsen

Benedicte Kloster og teamet hos Jægersborg Tandlægeklinik



Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på tlf 39656230 eller skrive en mail til: info@jaegertand.dk

For yderligere information om coronavirus/COVID-19 se coronasmitte.dk

COVID-19